top of page
Lekdetectie

Niemand zit te wachten op een lek. En als het zover is dan wilt u deze zo snel mogelijk weg hebben. Zonder heel veel breekwerk en met deskundig advies. Dit kan met behulp van lekdetectie.

 

Het woord zegt al veel over wat we doen: we detecteren de lekkage. Of makkelijker gezegd: we sporen uw lekkage op. Dit doen we zonder breekwerk. Hiervoor zetten we geavanceerde apparatuur in. hieronder vind u een gedeelte uit ons aanbod met wat korte uitleg

 

VOCHTMETING

Met onze vochtmeter meten we de aanwezigheid van vocht in allerlei materialen, zoals hout, steen en gips. Een vochtmeting geeft ons een indicatie van in welke regio het vocht zich bevind en in welke waarde. Dit is geen methode op de locatie van het lek exact te bepalen.

THERMOGRAFIE

Bij thermografie brengen we warmte- en koudestructuren in beeld. De warmtebeeldcamera brengt die structuren in beeld, zodat we precies zien waar opvallend warmte- of koudeverlies optreedt. Hiermee kunnen we dan ook leiding tracé bepalen in sommige gevallen, alsook soms een goede indicatie van de regio van het lek.

ENDOSCOPIE

Endoscopie is een methode om lekkages of corrosie op te sporen op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals onder een bad, douchebak, enz. Een endoscoop is een kleine wendbare camera (van ongeveer 6mm groot), waarmee we dan in afvoeren kunnen of moeilijk bereikbare plaatsen.

Aqauphoon

Aqauphoon of beter gezegd een akoestisch onderzoek, hierbij wordt gebruikgemaakt van geluid om de lekkage op te sporen. Een lek in een water- of CV-leiding maakt vaak een ruisend geluid. Door dat geluid te versterken met een stethoscoop, kunnen we trachten de locatie van het lek te bepalen.

TRACEERGAS

Tijdens deze techniek stroomt er geen water door de leidingen, maar een samenstelling van zuurstof en waterstofgas. Het waterstofgas is vluchtiger dan water en zoekt de kleinste scheurtjes en barstjes op om te ontsnappen. Onze sensor pikt dit gas op en zo bepalen we waar dit boven komt.

Dit was een kleine greep uit de verschillende technieken die we kunnen gebruiken.

bottom of page